Wat te doen met een lege kamer?

Kamer verhurenAls je een groot huis koopt, omdat je denkt aan later, bijvoorbeeld uitbreiding van je gezin. Maar hier momenteel nog niet aan toe bent staat er helaas een kamer leeg. Eén die nog geld op kan brengen ook. Je kunt die lege kamer verhuren, waardoor je extra inkomsten genereert. Iets wat goed uitkomt als je het financieel niet zo ruim hebt. 

Daarnaast wordt de situatie van de ander hier natuurlijk ook beter van. Door het aanbieden van woonruimte kan een persoon die zonder woning zit misschien toch nog een dak boven zijn/haar hoofd hebben. Ook kun je zo een periode van leegstand overbruggen.

Lees ook: Veertjes in de Babykamer

Extraatje

GeldNaast extra inkomen kan het ook heel erg gezellig zijn om nog iemand in je huis te hebben wonen die een kamer huurt. Als jullie goede afspraken maken over bijvoorbeeld gebruik van de douche of van het fornuis dan kunnen jullie een superleuke tijd met elkaar hebben. Daarnaast kunnen jullie elkaar ook helpen en ondersteunen met en in het dagelijkse leven.

Er zijn wel een aantal zaken die je moet regelen voordat je je kamer kunt verhuren. Zo moet je dit aangeven bij de verzekeringsmaatschappij, en bij jouw gemeente. Dit is belangrijk omdat de gemeente jou een vergunning moet geven om de kamer te verhuren aan een ander persoon. En jouw verzekeringsmaatschappij moet rekening houden met de extra inboedel van een ander die in jouw huis onder jouw dak staan. Informeer ook de bank over de verhuur, die kan bijvoorbeeld ook vragen om een deel van jouw inkomsten in te nemen om sneller jouw hypotheek af te lossen.

Verhuren? Ik zeg doen!

Als je het niet erg vindt om jouw eigendom te delen en te verhuren is dit een mooie kans om bovengenoemde punten toe te voegen aan het leven. Zorg er dan wel voor dat je alles goed hebt geregeld. Want je wilt geen gezeur krijgen met de gemeente dan wel jouw verzekeringsmaatschappij. Dit is een mooie manier om iemand te leren kennen en samen te genieten van de investering die jij hebt gedaan.

Lees ook: Kamer beveiligen met raamsloten

Follow us!

PinIt