Tips voor het oppimpen van de Kinderkamer

Werkbank kinderkamerZolang er wordt geleefd in een kamer gaan er dingen kapot en verouderen er dingen. Zeker in een kinderkamer. Deze heeft na een aantal jaar andere behoeften en wensen. Denk bijvoorbeeld aan als je kind net naar school gaat en daar huiswerk op krijgt wat ze op hun kamer moeten hebben. Dan moet er toch wel iets van een werkbank of tafeltje staan waar ze daadwerkelijk aan kan werken. Hier een aantal tips om te zorgen dat het aanpassen van de kamer vlekkeloos verloopt.

Plannen pimpen Kinderkamer

kinderkamer pimpenZorg ervoor dat je van tevoren alles goed hebt gepland. Wees georganiseerd. Dit kost voordat je aan het verbouwen gaat wel wat tijd, maar bespaart een hoop spanning en stress. Doordat je weet wat je wel en niet kan doen heb je veel meer rust in je hoofd. Zo kun je ook makkelijker andere mensen aansturen.
Hou je aan je planning. Iets wat nog al eens fout gaat, is dat mensen afspraken te kort op elkaar plannen. Hou er rekening mee dat de kans bestaat dat een afspraak uit kan lopen of dat er iets niet op voorraad meer is. Ook tijdens het leveren en het transport kunnen dingen fout gaan. Neem dit mee in je planning.

Lees ook: Wandplanken; onmisbaar in Babykamer of Kinderkamer

Andere belangrijke aspecten

Geef dingen uit handen. Als je niet goed in iets bent, kun je het soms beter door een ander laten doen die er wel goed in is, misschien zelfs wel een specialist. Het kost misschien meer geld, maar levert een veel beter resultaat op, en scheelt een hoop negatief gedoe als er iets niet lukt.
Hak knopen door. Denk van tevoren goed na over dingen die je wilt veranderen in de kamer, als je dan op internet kijkt, of in de winkel loopt weet je al wat je zoekt. Als je heel erg twijfelt over bepaalde zaken, volg dan gewoon je onderbuikgevoel. Deze heeft vaak toch wel gelijk.
Geef mensen de ruimte. Als mensen bezig zijn in de kamer, zorg er dan voor dat deze de ruimte hebben om hier in te werken. Ga niet heel de dag over de schouders van een ander meekijken. Dit leidt vaak tot grote irritatie bij mensen. Als je al deze tips toepast dan moet de verbouwing een makkie worden!

Lees ook: Kinderkamer inspiratie lila lavendel kleur

Follow us!

PinIt