Kamer beveiligen met raamsloten

Woningbezitters besteden doorgaans veel aandacht aan het beveiligen van de deuren in huis. Hierbij vergeten zij het belang van het beveiligen van ramen! Inbrekers kunnen relatief eenvoudig bij uw woning naar binnen komen via uw ramen, als deze van zwakke sloten zijn voorzien. Zeker nu het al vroeg in de middag donker begint te worden, valt het minder op als inbrekers bijvoorbeeld op een plat dak proberen uw raam open te breken. Een kamer beveiligen met raamsloten is zodoende minstens zo belangrijk als het beveiligen van uw deuren in huis.

Wij spraken met een ervaren slotenmaker uit Barendrecht, die ons meer kon vertellen over het beveiligen van ramen. Volgens deze slotenmaker hebben veel woningbezitters geen idee hoe zij ramen het beste kunnen beveiligen. Daarbij zijn veel woningbezitters niet op de hoogte van de meest moderne beveiligingstechnieken voor ramen. Weet u bijvoorbeeld wat de werking en het nut van magneetcontacten is? Het is een ideale beveiligingsvorm voor uw ramen in kamers.

Geschikte sloten voor uw ramen in huis

De ramen binnen uw kamers kunt u beveiligen met zogenaamde bijzetsloten. Deze bijzetsloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn voor uw ramen in kamers. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop het raam geopend moet worden (naar binnen of naar buiten), de dikte van uw kozijnen, enzovoorts. Bij een raam die naar buiten toe geopend wordt, kiezen veel mensen voor oplegsloten. Ramen die naar binnen toe geopend moeten worden kunnen enkel voorzien worden van insteeksloten.

Tip: kies bij de aanschaf van nieuwe raamsloten altijd voor sloten die voorzien zijn van een PKVW-keurmerk. Dit keurmerk toont aan dat de sloten getest en veilig bevonden zijn door de Nationale Politie in Nederland.

Optionele beveiligingscomponenten voor kamers

Naast de mogelijkheid om sloten op uw ramen te laten installeren door een slotenmaker, kunt u voor verschillende andere beveiligingscomponenten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een bewegingssensor in uw kamer. Ook magneetcontacten kunnen goed van pas komen. Op het moment dat het contact tussen het magneetje op uw raam en raamkozijn verbroken wordt, zal er een alarmsignaal geactiveerd worden. Dit alarmsignaal schrikt inbrekers af, omdat het de kans vergroot dat zij worden opgemerkt door omwonenden of voorbijgangers. Een slotenmaker kan een risicoanalyse van uw woning maken, om op basis daarvan een beveiligingsplan op te stellen. Zo krijgt u een goed beeld van de manier waarop u uw kamers het beste kunt beveiligen.

Lees Ook: Wandplanken in de kinderkamer

Follow us!

PinIt