Kinderboeken Gouden Boekjes

Gouden Boekjes

Wie is er niet groot mee geworden? Bij ons roepen ze in ieder geval een groot gevoel van nostalgie uit onze eigen kinderjaren op: De Gouden boekjes. En logisch, want wat zijn ze leuk!
De Gouden boekjes staan bekend om hun kenmerkende gouden randje, gezellige verhaaltjes en prachtige illustraties. De verhaaltjes spreken tot de verbeelding van zowel volwassenen als kinderen en lezen heel makkelijk weg.

Gouden Boekjes

De Gouden Boekjes komen oorspronkelijk uit Amerika. Daar noemen ze deze kinderboeken Little Golden Books (wat kleine gouden boekjes betekent). Western Publishing begon in 1942 met het publiceren van deze boekjes in samenwerking met Simon & Schuster.
Het eerste boekje dat in Nederland uitkwam, was Pietepaf, het circushondje en verscheen in 1953 bij de uitgeverij de Bezige Bij. Uitgeverij Rubenstein nam in 2001 de productie van de boekjes over. Vele bekende Nederlandse auteurs en illustrators werkten mee om de boekjes te vertalen, bewerken en schrijven. Zo ook Annie M.G. Schmidt en Han G. Hoekstra.

Voorlezen

Gouden Boekjes zijn ontzettend leuk om voor te lezen. Beleef samen de spannendste avonturen! Lezen is namelijk heel erg leuk en gezellig. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Ook een baby kan je al snel voorlezen. Uiteraard zal hij nog niet begrijpen wat je zegt, maar voorlezen geeft je baby wel een veilig en vertrouwt gevoel. Ook voor oudere kinderen zijn de Gouden Boekjes leuk. De verhaaltjes zijn gezellig en vermakelijk, maar ook best spannend. Daarnaast zijn deze kinderboeken van stevig karton en tellen ze 28 pagina’s, wat makkelijk te hanteren is voor kleuters en peuters. Koop ze voor je eigen kindje of geef ze als origineel kraamcadeau!

Follow us!

PinIt