Herfst knutselen met bladeren.

Kinderen vinden het heerlijk om te knutselen. Maar soms hebben ze een duwtje in de rug nodig. Een leuk voorbeeld en een mama die met hen mee doet. Plan een hele dag in om samen met de kinderen leuke dingen te maken voor in huis en haal zo de herfst in huis.

Begin de dag met een fijne wandeling door het bos, neem een flinke tas mee en verzamel de leukste dingen om mee te knutselen.

Herfst Knutselen

Mooie gekleurde herfstbladeren, eikeltjes, kastanjes, besjes en wat je maar kunt vinden in het bos. Samen met goede hobbylijm, touw, glitters, verf, stiften en papier maak je de leukste decoraties voor in huis.
Wat dacht je van deze gezellige poppetjes van herfstbladeren? Je maakt ze heel gemakkelijk van gekleurd papier, stiften en goede lijm. Hang ze aan dunne touwtjes aan satestokjes en maak zo een mooie herfstmobiel die je voor het raam kunt hangen of in de kinderkamer.

Of wat dacht je van onderstaande knutselwerkjes? Verzamel wat lege jampotjes of groente potjes. Het mooiste is als de deksels niet beschadigd zijn. Bij de Action koop je voor 2 euro een spuitbus rode verf. De deksels van de potjes spuit je in 3 a 4 lagen mooi rood. De stippen maak je er op met witte stickertjes of schilder er zelf rondjes op. Leuk om de potjes te vullen met kastanjes of eikeltjes. Maar ook een heel geschikt kadootje. Vul de potjes eens met (zelfgemaakte) koekjes voor oma. Een mooi strikje eromheen en je hebt een origineel herfst kadootje.

Lees ook: Lekker thuis spelen

 

Herfstbladeren

Ook leuk zijn de prachtige herfstbladeren met gezichtjes erop. Leuk voor kinderen om helemaal zelf te maken, ieder kind kan herfst knutselen. Plak de herfstbladeren op een groot vel papier of op een canvas lijst. De gezichtjes kunnen ze er zelf opschilderen met verf. Ook is het leuk om een kleine tekening te maken op een groot herfstblad, zo is een klein dorps tafereeltje met huisjes enig en past mooi bij de herfstlook. De kroon van bladeren maak je gemakkelijk met ijzerdraad. De bladeren vouw je eromheen en plak je vast met plakband of lijm.
Of maak een mooie collage van verschillende herfstbladeren van diverse bomen. Zo plak je leuke figuurtjes in elkaar. Je kunt ze plakken op een stevig vel papier, maar een mooie canvas lijst is natuurlijk net zo leuk. En dan komt het allerbeste nog!  Hang hem op in de kinderkamer.

Follow us!

PinIt