5 Tips voor het praktische inrichten van een kleine kamer

Ondanks dat je een kamer hebt van een paar vierkante meter, hoeft dit nog niet te betekenen dat de kamer onpraktisch is. Door handig om te gaan met de beschikbare ruimt en een paar mooie ‘trucjes’ kan je je kamer al een stuk praktischer maken. Vandaag geven we je een aantal handige tips & tricks mee die wij zelf ook gebruiken.

Benut de muren

Als je niet veel ruimte heb je in de slaapkamer loop je letterlijk en figuurlijk al snel tegen de muren aan. Maar wist je dat je muren eigenlijk kunnen zorgen voor extra opbergruimte? Maak bijvoorbeeld gebruik van wandplanken, waar je met gemak tijdschriften, boeken, telefoons, opladers en nog veel meer op kwijt kunt? Daarnaast kost het plaatsen van een wandplank niet veel tijd.

Spiegel

Een spiegel in je slaapkamer kan ervoor zorgen dat je slaapkamer een stuk groter lijkt dan die in werkelijkheid is. Of je nu één grote spiegel plaatst of een paar kleine spiegels, het effect blijft hetzelfde. Daarnaast is het hebben van een spiegel in je slaapkamer altijd handig.

Hoekrek

Als je weinig ruimte in je slaapkamer hebt kunnen schoenen, tassen en andere spullen al snel veel ruimte in beslag nemen. Door een hoekrek te plaatsen bespaar je veel ruimte en is bovendien zijn een hoop spullen van de grond af.

Eenpersoonsbed

Als je een kleine kamer hebt is het beter om voor een eenpersoonsbed te kiezen. Klinkt logisch toch? Toch willen sommigen er nog weleens voor kiezen om een tweepersoonsbed te plaatsen in een kamer waar dit eigenlijk niet goed past. Heb je toch behoefte aan meer ruimte dan een standaard tweepersoonsbed? Overweeg dan eens te kiezen voor een bed 90×210. Hierbij geniet je toch van extra ruimte doordat het bed 210cm lang is.

Gordijnen tot de grond

Je ziet het in slaapkamers wel vaker, gordijnen die helemaal vanaf het plafond tot de grond reiken. Dit kan er mooi uit zien, maar wist je dat dit ook nog een functionele functie heeft? Gordijnen tot op de grond laten het plafond namelijk hoger lijken.

bed jongenskamer

Follow us!

PinIt