Hoe beveilig jij je huis met kleine kinderen? Lees het hier!

Je wilt er alles aan doen om je kinderen een veilig thuis te bieden. Dit doe je door een kinderslot op de oven en het fornuis te plaatsen, door de trap van een traphekje te voorzien en bijvoorbeeld door schoonmaakmiddelen op een hoge plank te plaatsen. Hoe zorg je er echter voor dat inbrekers buiten je woning blijven? Welke stappen kun je zetten om je woning tot een minder aantrekkelijk doelwit te maken voor deze ongewenste gasten? In dit artikel lees je hier meer over!

Tip: klik hier wanneer je direct meer wilt weten over de hulp die een slotenmaker kan bieden bij het verbeteren van de beveiliging in huis.

Zorg voor sloten met een keurmerk op ramen en deuren 

Een slot moet bestand zijn tegen de meest voorkomende inbraakmethoden. Denk bijvoorbeeld aan kerntrekken, waarbij een inbrekers de cilinder uit het slot probeert te trekken. Door voor sloten met een keurmerk te kiezen, weet je zeker dat deze sloten bestand zijn tegen kerntrekken en vergelijkbare inbraakmethoden. SKG is een onafhankelijke stichting die zo’n keurmerk aan sloten uitgeeft. Op internet lees je hier meer over.

Hang camera’s op en installeer een alarmsysteem 

Vaak is het gebruik van een goed slot niet voldoende om ongewenste gasten buiten je huis te houden. Je schrikt deze inbrekers af door camera’s op te hangen aan de gevel van je woning. Kies tussen een systeem die beelden opneemt, een dummy camera of bijvoorbeeld een camera in de deurbel. Ook het gebruik van een alarmsysteem in huis is aan te raden. Zodra het alarm geactiveerd wordt, zal dit de inbrekers in huis afschrikken. Het verkleint de kans dat je kinderen in een gevaarlijke of angstige situatie terechtkomen. Alarmsystemen kun je tegenwoordig naar eigen inzicht samenstellen, aangepast naar de risico’s die jouw woning kent.

Follow us!

PinIt