Kraamcadeaus van kraambezoek

KraamcadeausKraamcadeaus van je kraamvisite. Bij het net moeder worden van een prachtige baby horen cadeaus. En dat is super leuk. Misschien heb je er tijdens je zwangerschap al een beetje over nagedacht en je verlekkert bij allerlei prachtige baby spulletjes. En groot gelijk heb je. Er is echter op het gebied van kraamcadeaus zoveel te koop, dat je kraambezoek vaak door de bomen het bos niet meer zien. En daar kan je ze best een beetje mee helpen. Het is een mooie gedachte om het ‘los te laten’ en mensen zelf iets uit te laten zoeken voor jou en je kindje, maar grote kans dat je na je kraamtijd dan opgescheept zit met een kast vol te kleine kleertjes, een bonte verzameling aan knuffels en een berg nachtlampjes die totáál niet passen in de door jou zo zorgvuldig gestijlde babykamer. Niet wenselijk en daarom hierbij wat tips voor jou!

Lees ook: NIEUW; wandhaken en gekleurde posterhangers

Maak een lijstje wenselijke kraamcadeaus

Oli & Carol eend blauwDit klink misschien als een open deur intrappen, maar het is echt goed om dit te doen. Op deze manier is het voor jezelf en voor je visite heel overzichtelijk wat jullie wensen zijn. Je kraamvisite weet dat ze met een cadeautje aankomen wat echt gewaardeerd wordt en jij weet zeker dat je spullen krijgt waar je iets aan hebt of echt mooi vindt. Tegenwoordig zijn er ook verschillende online lijstjes te maken. Bijvoorbeeld via www.lijstje.nl . Het handige hiervan is dat de gever het cadeautje dat hij gekozen heeft kan afstrepen. Dit voorkomt dubbele cadeaus. Wanneer iemand vraagt of je wensen hebt, geef je eenvoudig de link van het lijstje. Ook kan je ervoor kiezen om deze link op de geboortekaart of de uitnodiging voor je kraamfeest te zetten.

Begin op tijd en laat je inspireren

Begin niet te laat aan je lijstje met kraamcadeaus. Wanneer je op het einde van je zwangerschap loopt, kan het stressvol zijn om dan (ook) nog te moeten nadenken over welke cadeaus je zou willen krijgen in de kraamtijd. Begin gewoon lekker op tijd en laat je vooral je gehele zwangerschap inspireren. Blader mooie zwangerschapsbladen door, volg een blog over het moederschap, struin beurzen af. Zodra je iets ziet wat je gaaf vindt, zet je het direct op je (online) lijstje. Zo voorkom je trouwens ook dat je gedurende je zwangerschap zelf alles gaat kopen en veeeeeeel te veel geld gaat uitgeven (wat je toch al doet ;).

Oli & CarolEr zijn zoveel mooie spulletjes te koop. Ga voor gave babykamer accessoires die aansluiten op jouw stijl. Tevens kan je heel goed het ‘mooie’ met het praktische combineren. Wat heb je ook echt nodig? Denk aan hydrofiele luiers, een nachtlampje of juist badspeeltjes, speendoekjes of kauwspeelgoed. Ga voor stijlvolle en duurzame merken zoals bijvoorbeeld Oli & Carol, dat gespecialiseerd is in duurzaam rubber (bad)speelgoed. Je bent dan gegarandeerd van een prachtig cadeau, dat ook nog een duurzaam is. En dat is natuurlijk weer fijn voor de toekomst van je kindje. Zorg er in ieder geval voor dat je je lijstje met zorg en aandacht samenstelt. Daarbij hoort ook strepen en toevoegen. Aan het einde van je zwangerschap neem je alles nog eens extra door en kies zo de items die je echt graag wilt hebben.

Lees ook: Oli & Carol rubber speelgoed

Geef opties voor verschillende prijscategorieën

Oli & Carol boot witKraamvisite komt in verschillende vormen en maten. Je ouders, je beste vriendin, je broer. Maar ook de buurvrouw van even verderop en misschien wel je collega’s. Hou dat in je achterhoofd bij het opstellen van een kraamcadeau lijstje. NIet iedereen heeft hetzelfde budget te besteden voor jouw kraamcadeaus. Voorkom dat je ze in verlegenheid brengt door enkel hele dure cadeaus op je lijstje te zetten. Ga voor cadeautjes in verschillende prijscategorieën, zodat iedereen iets kan kiezen dat past bij zijn eigen budget.

En als allerlaatste vooral heel hard genieten van dit onderdeel van de voorbereiding op de komst van je kindje. Want wat is er nou leuker om je heerlijk onder te dompelen in de Wondere Wereld van de kraamcadeaus? Geniet ervan!

 

Follow us!

PinIt