Tips & tricks voor kraamcadeaus

Met een mooi ingepakt cadeau scoor je extra punten!

Hoera! Een baby’tje is geboren in jouw (nabije) omgeving. Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd. Binnenkort zal je op kraamvisite gaan bij deze nieuwe wereldburger en de nieuwbakken ouders. En natuurlijk snap ik als geen ander dat je dan met een leuk, origineel, bijpassend èn betaalbaar kraamcadeau aan wilt komen. En laat dat nou net niet zo heel eenvoudig zijn. Zeker wanneer je zelf nog geen kindje hebt, kan dit best wat stress opleveren. Nergens voor nodig. Met deze tips & tricks help ik je vast een eindje op weg.

Wat een succes zal zijn

Cadeaubonnen
Wellicht niet meteen het meest originele cadeau, maar wil praktisch. Ik werd er in ieder geval heel blij van als ik dat kreeg. Lekker op je gemak zelf iets uitzoeken wat je nog nodig hebt of heel leuk lijkt. Het liefst dan ook een cadeaubon die in te wisselen is bij een leuke webshop. Zo kan de jonge moeder heerlijk relaxed vanaf de bank een prachtig kadootje zelf uitzoeken.

Iets voor de andere gezinsleden
Het hoeft niet heel groots te zijn, maar naast het cadeau voor de baby, wordt het zeker gewaardeerd wanneer je iets meeneemt voor de andere gezinsleden. Een lekkere scrub voor de moeder, een douchegel voor de vader en een leuk voorleesboekje voor de grote broer of zus.

Kinderboeken
Om even bij de boekjes te blijven, dit is ook een heel leuk cadeau voor de baby. Voorlezen is van alle leeftijden en zeker ook voor de allerkleinsten. Het kindje zal nog lang niet begrijpen wat er wordt verteld, maar je creëert al wel een intiem en geborgen moment voor de baby. Maakt het bijvoorbeeld al snel onderdeel van het bedritueel. Kan je geen keuze maken uit al die kinderboeken? Bij Dreumes enZo hebben ze de leukste al voor je geselecteerd (en hebben ze een gratis inpakservice, handig!!).

Bron: Pinterest DaWanda

Praktische cadeaus
Het lijkt misschien een beetje saai, maar dat is het allesbehalve! Ga eens heel origineel voor een praktisch kraamcadeau. Wat dan? Nou, wat dacht je van luiers? Of een stapel onmisbare hydrofiel luiers in verschillende formaten en designs? Of rompertjes maat 58. Neem maar van mij aan dat je de nieuwbakken mama èn papa daar heel erg blij mee maakt! Luiers spreekt natuurlijk voor zich, die zijn altijd nodig. Maar ook hydrofiel doeken kan je er niet genoeg van hebben. Om het kindje af te drogen na het badje, om discreet borstvoeding te geven, of de zon te weren in de kinderwagen, you name it! Ook heel veel rompers zijn geen overbodige luxe. Iedere jonge moeder weet hoe vaak en snel deze vies worden en als je ze dan soms gewoon lekker weg kan doen, omdat je er genoeg hebt, is fijn!
Wil je dit soort cadeaus geven, maar wel op een originele manier? Maak er dan bijvoorbeeld een taart van of verpak ze in een leuke boxzak. Op Pinterest staan legio ideeën voor een dergelijke manier van inpakken. Have fun!

In de trant van het geboortekaartje
Kijk bij het uitzoeken van een cadeautje eens naar het geboortekaartje. Vaak zie je daarin de kleuren van de babykamer terugkomen. En je ziet de stijl en smaak van de ouders!

Wat een minder groot succes zal zijn

Kleertjes en schoentjes
Schattig hoor die kleine maatjes babykleertjes en idem schoentjes. Maar kleding is iets heel erg persoonlijks. Daarnaast zal de nieuwe moeder gedurende haar zwangerschap zich al te goed hebben gedaan aan heel vee ‘babykledingshopping’. Schoentjes heeft het kindje de komende maanden zeker nog niet nodig en ook dat is een persoonlijke smaak. Wil je toch echt voor schoenen en kleding als kraamcadeau gaan? Ga dan voor de iets grotere maten.

Prachtige nachtlampjes van Lapin & Me

Accessoires voor de babykamer
Met grote zorg hebben de ouders de kinderkamer uitgezocht. Met passende trots zullen ze je de gekozen kleuren en stijl laten zien en de perfect bijpassende accessoires. Zelf de eerste kleertjes zullen feilloos aansluiten. Ongemakkelijk wanneer jij dan een babykamer accessoire overhandigt in een hele andere kleur of design. Zonde! Wil je iets kopen voor op de babykamer, ga dan bijvoorbeeld voor een mooi nachtlampje. Deze zijn altijd een schot in de roos. Met hun zachte licht zorgen ze voor warmte en geborgenheid in het kamertje en ze zijn verkrijgbaar in verschillende, neutrale kleurtjes en designs en passen daardoor in iedere babykamer. Neem voor prachtige nachtlampjes bijvoorbeeld eens een kijkje in deze collectie van Lapin & Me.

Knuffels
Trap er niet in! Val niet voor de immense charmes van de knuffelbrigade. Doe het niet! Hoe lief en schattig knuffels er ook uitzien, uiteindelijk zullen ze belanden op de hoop met ongewenste knuffels. In zijn jonge jaren zal het kindje veel, heel veel knuffels krijgen en zelf ook regelmatig smeken in de speelgoedwinkel voor een nieuwe hond, kat of leeuw. Jouw zorgvuldig gekozen kraamcadeau zal al snel naar de achtergrond geraken en niet veel later overbodig zijn. Beter kan je dan kiezen voor bijvoorbeeld een knuffeldoekje. Eentje waar je een speentje aan kan bevestigen is nog leuker!

Opvoedboeken
Waarschijnlijk bedoel je het goed wanneer je een opvoedboek meebrengt als kraamcadeau, maar het kan ook gigantiscg verkeerd vallen bij de nog-onder-de-hormonen-verkerende-moeder. Neem als tip van mij aan: doe maar niet.

Ik hoop van harte dat de bovenstaande tips en tricks jou wat houvast hebben gegeven in de Wondere Wereld van de kraamcadeaus. Mocht je het nog niet weten, dan kan je het natuurlijk ook altijd gewoon even vragen aan de ouders wat hun wensen zijn. Misschien niet heel origineel, maar wel heel gewenst!

Follow us!

PinIt