Wooninspiratie: hippe slaapkamers volgens de laatste trends

Wooninspiratie voor de slaapkamer nodig? De slaapkamer is de ruimte waar jij ‘s nachts je rust pakt. Daarnaast blijf je er heerlijk lang relaxen op een luie zondag. Het is daarom belangrijk dat het een sfeervolle en serene plek is. Hier geven we je wooninspiratie en tips om je kamer in te richten volgens de laatste woontrends.

Slaapkamerstijlen

Rust is erg belangrijk in de slaapkamer. Het is daarom ook belangrijk dat je deze ruimte niet te druk inricht. De minimalistische stijl in de slaapkamer zien we steeds vaker voorkomen dit jaar. Denk voor wooninspiratie bijvoorbeeld aan een simpel hemelbed in een industriële of scandinavische slaapkamer stijl en simpele witte muren.

Dit betekent niet dat je helemaal geen leuke kleuren en patronen kunt hebben in de slaapkamer. De etnische stijl is nu hot en happening. Om de slaapkamer een leuke twist te geven, kun je gaan voor een kleurvol etnisch schilderij of geweven manden aan de muur, een geweven kleed of een leuke rotan stoel in de hoek van de kamer.

Een laatste stijl die steeds vaker voorkomt is de luxe, hotel stijl. De bloeiende economie is goed terug te zien in de woontrends van 2018. Wooninspiratie opdoen voor deze stijl? Denk aan donkere kleuren, luxe stoffen en een lekker dik tapijt op de vloer of juist een mooie marmeren vloer. Daarnaast past een groot, luxe bed in het midden van de slaapkamer als middelpunt hier perfect bij.

Wooninspiratie voor slaapkamer kleuren

Wooninspiratie voor de kleurtrends dit jaar is oneindig. Aan de ene kant zijn lichte kleuren zoals wit en beige erg hip. Ga met deze kleuren bijvoorbeeld voor een ‘beach house vibe’ van de slaapkamer. Deze kleuren zijn perfect in combinatie met de etnische stijl.

Daarnaast maken donkere, diepe kleuren een steeds groter deel uit van de slaapkamers in 2018. Bang dat donkere kleuren niet sfeervol zijn? Juist wel! Donkere kleuren geven een warme en intieme uitstraling aan een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan bordeaux rood, donker blauw of zelfs zwart. Maak zulke donkere kamers af met een mooie fluwelen bank of fauteuil in de hoek van de kamer voor een luxe uitstraling.

Zorg voor genoeg licht

Kies je voor donkere kleuren in de slaapkamer? Vooral dan is genoeg en sfeervolle verlichting belangrijk. Maar juist ook in een kamer met veel wit geeft leuke verlichting wat meer sfeer.

Denk aan een leuke slinger met lampjes voor aan de stangen van je hemelbed of het hoofdbord van je bed. Daarnaast kan je slingerverlichting ook mooi aan het plafond spannen voor een sterrenhemel idee. Verder zien we tegenwoordig steeds vaker kroonluchters. Perfect voor een luxe slaapkamer! Meer fan van de minimalistische stijl? Denk dan aan een spanplafond en/of muur met ingebouwde verlichting. Dit is ideaal voor een rustige uitstraling.

Je wilt natuurlijk geen gluurders, maar heeft je slaapkamer uitzicht op een privé terrein zoals de tuin? Dan zijn grote ramen ideaal voor veel natuurlijk daglicht. Zo heb je een mooi uitzicht én kan je lekker wakker worden door de opkomende zon in plaats van een zeurende wekker!

 

Lees ook: Lila kleur voor de kinderkamer

Accessoires voor in de slaapkamer

Vooral in een minimalistische slaapkamer zijn accessoires de ideale manier om het net iets persoonlijker te maken. Ga voor een collage van leuke teksten en foto’s in goudkleurige fotolijstjes of een spiegel met een frame in een specifieke stijl. Daarnaast zijn er ook nachtkastjes in veel verschillende vormen en stijlen. Van vintage (opgestapelde oude koffertjes) tot een modern bijzettafeltje.

Groen en nog meer groen!

Het hebben van veel planten in het interieur is al een tijdje erg hip. Niet alleen dat! Het is ook nog eens gezond. Planten zorgen voor een hoger vochtgehalte in een ruimte en voorkomen daardoor onder anderen een droge huid. Daarnaast zorgen ze ook voor meer zuurstof. Dit voorkomt weer kwaaltjes zoals hoofdpijn. De slaapkamer is een ruimte die al snel een beetje muf wordt. Planten houden het lekker fris en zorgen ook meteen voor een natuurlijke en zomerse look!

Welke van de slaapkamertrends heeft jou geïnspireerd? Wij zijn benieuwd!

Benieuwd naar meer wooninspiratie?

Meer wooninspiratie opdoen? Bijvoorbeeld over keukentrends, woonkamer trends en tuintrends? Lees de artikelen op de Woonblog!

Follow us!

PinIt