3 tips om een sfeervolle slaapkamer te creëren

De slaapkamer is een plek waar je daadwerkelijk tot rust kunt komen. Een mens besteed gemiddeld een kwart van zijn leven in de slaapkamer en juist daarom is het belangrijk om deze goed in te richten. Ook is rust en slaap zeer belangrijk voor het menselijk lichaam, een uitgerust persoon presteert over het algemeen daarom ook beter. Genoeg redenen dus om de slaapkamer goed in te richten, maar het oog wilt ook wat dus daarom 3 tips om een sfeervolle slaapkamer in te richten.

Creëer sfeer met verlichting

Sfeer wordt grotendeels gecreëerd met verlichting. Nu is niet elke verlichting goed om een sfeervolle kamer te maken, verlichting die in de slaapkamer wordt geplaatst dient te beschikken over een dim knop. Hiermee kun je het licht minder fel maken, ideaal dus voor wanneer je wat extra sfeer wilt hebben in de kamer. Ook helpt het om natuurlijk licht binnen te laten komen, natuurlijk licht laat de slaapkamer optisch groter lijken.

Maak je slaapkamer uniek met muurstickers

Naast meubels zoals het natuurlijk het bed, de kast en de spiegels is het ook sfeervol om wat decoratie op te hangen. Muurstickers zijn hiervoor een hippe en originele mogelijkheid. Met muurstickers kun je een unieke boodschap geven aan jouw slaapkamer. Ook geven muurstickers een rustgevend gevoel. Maak hiermee dus jouw slaapkamer echt eigen.

Less is more

Voor de slaapkamer geldt het bekende ‘less is more’ concept. De slaapkamer moet rustig ogen om hier ook daadwerkelijk tot rust te komen. Gebruik dus niet te veel tierelantijntjes en decoratie. Naast de praktische meubels zoals het bed, de kast en het nachtkastje is er verder vrij weinig nodig. Enkel decoratie zoals de gordijnen, eventueel muurstickers, een mooi behang en een passende vloer is al voldoende voor een sfeervolle slaapkamer. Houd het rustig en simpel.

Follow us!

PinIt