Kinderkamer inspiratie Lila Lavendel kleur

Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe kinderkamer en wil je eens compleet iets anders? Kies dan voor Lila in de kinderkamer, lavendel of zoals Flexa het noemt Heart Wood, dé kleur van het jaar 2018.

Lila in de kinderkamer

Het is een betrekkelijk nieuwe kleur in huis, en helemaal lila in de kinderkamer. En toch kan het wel eens een trend worden die door gaat zetten. Een mooie afwisseling voor degenen onder ons die niet per definitie aan roze denken voor een meisje. Lila is afgeleid van paars, wist je bijvoorbeeld dat paars al eeuwen in koningshuizen gebruikt wordt? Paars wordt dan ook geassocieerd met luxe, stijl en rijkdom. De kleur werkt opbeurend en kalmerend en kan creativiteit stimuleren. Dat maakt de kleur dan ook bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld een kinderkamer.

Meisjeskamer Lila

Lila in de kinderkamer. Bron: Pinterest

Wanneer je op zoek gaat naar accessoires voor in de lila kinderkamer, is het misschien handig om te weten met welke kleuren je het lila in de kinderkamer wilt gaan combineren. Lila, lavendel of oak wood laten zich bijzonder goed combineren met bijvoorbeeld goud (denk maar aan de koningshuizen), wit en hout. Combineer bijvoorbeeld een houten vloer met op de muren Oak Wood, en gouden of witte accessoires.

Accessoires in de Lila Meisjeskamer

Heel erg veel is er nog niet te vinden voor in de lila kinderkamer, maar wat wij mooi vonden laten we hier alvast zien. Accessoires voor in de lila kinderkamer, zoals hier boven genoemd combineert het erg mooi met goud, en wij vonden deze prachtige gouden zwanen kapstokjes van Eina Design bij Dreumesenzo.nl.

 

 

 

 

Van hetzelfde merk vonden wij ook de te gekke woodland kapstok en haakjes in een geweldige mooie lila kleur. Prachtig als decoratie in de kinderkamer of bijvoorbeeld in de hal voor de jassen.

 

Lavendel in de babykamer

Ook in de babykamer is lavendel of lila een mooie kleur. Het straalt rust en warmte uit, precies wat je je kindje wil geven. Schilder een mooie kast lila of de commode en zorg met accessoires dat de kleur hier en daar terug komt. Ook een mooie poster geeft net dat extra beetje sfeer in de babykamer.

Of een mooie hanglamp, verlichting is essentieel, ook voor de sfeer. Bijvoorbeeld deze mooie gebreide lampenkap van Baby’s Only.

Lila kast kinderkamer

Prachtige lila kast in de kinderkamer. Bron: Pinterest

 

 

 

Follow us!

PinIt