Spelletjes voor peuters

Djeco Little MemoSpelletjes doen met je peuter is ontzettend leuk. Het is goed voor zijn ontwikkeling, maar natuurlijk ook gewoon heel gezellig en goed voor jullie band. Maak dus zeker tijd vrij om samen een spelletje te doen. Maar wat zijn nou leuke spellen voor peuters en waar vind je die? In dit blog helpen we je een op weg. 

Persoonlijkheidsontwikkeling

Spelletjes doen met je peuter is dus niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk. Op bijna alle vlakken is het belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Zo helpt spelen in de persoonlijkheidsontwikkeling van je peuter en heeft het invloed op de ontwikkeling op het intellectuele vlak, de sociale ontwikkeling, de motorische ontwikkeling en de zeker ook op het emotionele vlak help het je peuter om te groeien. Zo leert je kind vooruitdenken, plannen en over dingen na te denken. Het leert problemen op te lossen en te ervaren hoe dingen werken en hoe andere mensen reageren op bepaald gedrag. Maar spelletjes doen met je peuter is ook belangrijk omdat het een stukje ontspanning is. Dus speel niet alleen om de ontwikkeling te sturen, maar zeker ook om de band met je peuter te versterken. En omdat het gewoon leuk is.

Lees ook: Ouderwetse gezelschapsspellen in een nieuw jasje.

Spelletjes speciaal voor je peuter

Belangrijk is het om spelletjes te doen die aansluiten bij de leeftijd van je peuter. Zorg ervoor dat het spelletje niet te eenvoudig is. Je peuter is immers geen baby meer en snel verveeld raken door te weinig uitdaging. Een spelletje dat echter eigenlijk bedoelt is voor kleuters of basisschoolkinderen is ook niet handig, want hiermee kan je peuter het idee krijgen dat hij bepaalde dingen nog niet kan die als wel van hem verwacht worden. Dit kan leiden tot gebrek aan zelfvertrouwen en faalangst. Gelukkig zijn er heel veel spelletjes op de markt die speciaal gemaakt zijn voor peuters. Ook Djeco heeft een uitgebreide collectie peuterspellen. Naast dat ze perfect zijn afgesteld op de leeftijd van je kind, zien ze er ook nog eens prachtig uit. Hierdoor krijgen jij en je peuter nog meer plezier in het spelen van een spelletje.

Little Coorperation

Djeco Little cooperation bordspelDjeco Little Cooperation

Djeco Little Cooperation Bordspel. Leuk bordspelletje voor de kleintjes. Het spelletjes duurt ongeveer 10 minuten. Het Little cooperation bordsspel leert je peuter om samen te werken. Op de ijsrots proberen 4 diertjes hun iglo terug te winnen, maar let op want het ijs dreigt in te storten. Geschikt vanaf 2,5 jaar en je kan het spelen met 2 tot 4 spelers.

Little Memo

Little Memo DjecoDjeco Memo tuindieren

Djeco Little Mémo. Dit is een ontzettend leuk spel voor de kleintjes. Het duurt ongeveer 10 minuten en het is een spel waarin je kind leert samenwerken. Er lopen kleine diertjes door de tuin, steeds verstopt een diertje zich onder het struikendoosje. Welk diertje zit er verstopt? Dit Little Mémo spel van Djeco duurt per spelronde ongeveer 10 minuten. Super leuk dus om even samen met je kind te doen. Even tussendoor als je wat minder tijd hebt, of verschillende spelletjes achter elkaar op een druilerige dag. Het is geschikt voor kindjes voor kindjes vanaf 2.5 jaar en je speelt het met minimaal 2 en maximaal 4 spelers.

Visspel

Djeco visspel haaienDjeco Visspel haaien

Helemaal fan zijn wij van de Djeco visspellen. Neem bijvoorbeeld de het Djeco Vissenspel met haaien (ook een versie verkrijgbaar met eendjes of met verschillende visjes). Deze spellen zijn gegarandeerd een succes bij je peuter. Het is geschikt voor kindjes vanaf ongeveer 2 jaar.  Wie redt daar de onderzeeërs uit de zee tussen de haaien? Of vis de haaien eruit. Het is een erg leuk vissenspel gemaakt van hout met magneetjes. Er zijn 12 verschillende houten figuurtjes om uit de zee te halen. Met de 2 houten hengeltjes gaat dat vast helemaal goed komen. het spel is verpakt in een mooie doos.

Minimi

Djeco MinimiDjeco Minimi spelletje

Djeco Minimi bordspel. Gedurende het spelletje gaan de vlinders van de ene tuin naar de andere tuin. Wie verzamelt als eerste 4 vlinders van dezelfde kleur? Het spel duurt ongeveer 15 minuten en zit in een super mooi vormgegeven doos. De doos bevat 4 tuin spel kaarten, 28 vlinders en 2 dobbelstenen. Het is geschikt vanaf 3 jaar en voor 2 tot 4 spelers.

 

Follow us!

PinIt