Nesting Dolls, zwart wit van Sketch Inc.

zwart wit Nesting dolls

zwart wit Nesting dolls

Nesting dolls Sketch inc.. zwart wit. Nesting Dolls of beter bekend als de Russische ambacht `Matroesjka´ is een houten holle pop die je steeds opnieuw uit elkaar kan halen en waar je dan vervolgens een reeks nieuwe kleinere poppen in vindt. Meestal zijn de houten poppen beschilderd in mooie vormen en bevatten ze natuurlijk een gezichtje. Het word beschilderd als een boeren meisje (behalve als het een jongen is maar het is nooit aan de buitenkant een jongen.) Doorgaans bestaat een nesting doll uit 7 of 8 poppetjes. Maar ook andere aantallen komen voor. Het zijn geliefde souvenirs bij toeristen die Rusland bezoeken. Maar waarom? Wat is er zo speciaal aan deze `Matroesjkas?´

Geschiedenis Nesting Dolls

Nesting Dolls worden in Rusland al vervaardigd sinds circa 1890. De eerste makers van de Nesting Dolls waren Wassili Petrowitsj Swjosdotsjkin en Sergei Wassiljewitsj Maljutinde. Waarschijnlijk in opdracht van industrieel Savva Mamontov. Hij was een rijke zakenman die erg bekend was in Rusland door zijn ondernemingen, rond het jaar 1840. Het idee is hoog waarschijnlijk afgeleid van de traditionele Japanse gelukspoppetjes. Ze waren bedoeld als kinderspeelgoed. Op de Exposition Universelle van 1900 in Parijs toonde de vrouw van Mamontov de poppetjes, de Exposition Universelle was een wereldtentoonstelling die gehouden werd in Parijs ter viering wat er het afgelopen eeuw allen bereikt was. Ze werden daar bekroond met een bronzen medaille en dat was het begin van de populariteit van de nesting dolls.

De naam

De naam `matroesjka´ is afkomstig van het Russische woord matrjosjka (матрёшка), dat het koosnaampje is van Matrjona, wat een boerinnennaam is in Rusland.

Inrichting

Aangezien we nu weten wat voor verhaal Nesting Dolls bij hun dragen, kunnen het hebben over de inrichting. Want buiten het verleden van Nesting Dolls staan ze ook gewoon heel leuk bij de inrichting van een huis. Je kunt het gezellig leuk uit elkaar halen en leuk neerzetten. En bovendien kunnen jonge kinderen er ook nog mee spelen! Aangezien het bedoeld is als kinderspeelgoed. Nesting Dolls heb je in allerlei verschillende kleuren en soorten. Daarom kun je het beste eerst kijken wat er bij je huis past. Stel je hebt een mint groene babykamer, dan past daar heel mooi een mint groene Nesting Doll bij, of juist een wit met zwarte.

Interesse?

Bij Dreumes enZo kun voor 19,95 euro jouw nesting dolls kopen. Verkrijgbaar in prinsessen en zwart wit versie. Ze zijn met de hand geschilderd en dat maakt ze per stuk uniek, ze staan erg leuk bij een babykamer boven de commode of in een kinderkamer als gewone accessoires. Ook kun je terecht bij PSikhouvanjou voor deze poppetjes.

 

 

 

Follow us!

PinIt