Zwart witte babykamer

Een nieuwe trend op het gebied van baby- en kinderkamerstyling is een basis van zwart-wit, oftewel Monochrome. De zwart witte babykamer is leuk, stoer, hip en goed te maken. En dan vooral een witte achtergrond met daarop in zwart de meest uiteenlopende motieven. Je ziet veel wolkjes, stippen, geometrische vormen en indianen gerelateerde voorwerpen. Denk aan tipi’s, pijlen, veren en dromenvangers. Zwart wit klinkt misschien heel saai, steriel en kil, maar niets is minder waar!
Juist door de vaak lieve printjes wordt de sfeer heel erg gezellig en hip. Om wat warmte toe te voegen is het erg mooi om in deze kamer ook gebruik te maken van hout, bijvoorbeeld houten planken aan de muur, of een houten kist voor het speelgoed.

Als we zoeken op Pinterest komen we ontzettend veel prachtige kamertjes tegen. Prachtige ideeën, ook om zelf te maken. En vind je zwart-wit toch te saai, kies dan één kleur om de boel wat op te frissen. Denk aan geel, heel trendy ook, of mint.

zwart witte babykamer

monochrome met 1 tint blauw

Zwart wit babytextiel

Ook is het een goed idee om de basis van je monochrome Babykamer te starten met hoogwaardig babytextiel. Denk hierbij aan je wieglakens, wiegdekens, ledikantlakens en ledikantdekens. Bekend en van hoogwaardige kwaliteit is bijvoorbeeld het beddengoed van Jolein.

Bedtextiel en knuffel Jollein

Jollein hydrofiele luier en knuffel Softy Bear

De katoenen stoffen dragen het Ökotex-label. Dit label garandeert dat het geteste en gecertificeerde beddengoed vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van je baby. Jollein biedt niet alleen  wieg en ledikant lakensets of baby dekens, maar ook hoeslakens, boxkleden en andere kinderkamerinrichting. En allemaal te krijgen in zwart/wit, ideaal!
Om het bedje helemaal af te maken, plaats je natuurlijk een mooie knuffel erbij. Zo geef je je baby direct een welkom en veilig gevoel. Ga voor deze Softy Bear; direct een vriendje voor het leven!

Nesting Dolls

Een monochrome kinderkamer heeft natuurlijk wel wat extra aankleding nodig in de vorm van accessoires. Eén of meerdere planken aan de muur, met een paar ingelijste posters of kaarten bijvoorbeeld. Een groepje schattige (led) nachtlampjes, gevonden schatten uit de natuur, een mooie groene plant en ga zo maar door, laat je fantasie de vrije loop. Nesting Dolls zwart wit zijn ook super gaaf in de baby- of kinderkamer, erg leuk om mee te spelen, maar op een plank of in het raamkozijn zullen ze ook heel sfeervol staan. Nesting Dolls zijn afgeleid van de Russische matroesjka, ofwel baboesjka die in 1890 voor het eerst in Rusland gemaakt werden. Waarschijnlijk door het idee van de Japanse gelukspoppetjes en werden toen al gebruikt als kinderspeelgoed.

Nesting Dolls

De nesting dolls staan prachtig in een monochrome kinderkamer

 

Follow us!

PinIt