Hippe Dinokamer: leuk voor zowel kind als mama!

Je kind helemaal gek van dino’s? Ondanks dat ze al heel lang geleden zijn uitgestorven, zijn deze dieren nog steeds immens populair bij kinderen. Niks is dan natuurlijk leuker dan dit stuk prehistorie terug te brengen in een dinokamer. En dat kan ook heel goed!

Dino kinderkapstok

Kinderkapstok Dinosaurus

 Jurassic Park

Jongens en dino’s… Uitzonderingen daargelaten, lijkt het een natuurwet welke niet te omzeilen valt. En bij de één is de waardering  en interesse voor deze reusachtige dieren nog groter dan bij de ander. Dat kan leuk zijn, maar kan ook problemen opleveren. Zeker op het gebied van een dino-kamer.

Voordat je het weet kan dit thema omslaan in een nachtmerrie, waar een leven in Jurassic Park niks bij is. Niks hippe, stijlvolle en moderne kinderkamer. Maar welkom schreeuwende, dampende, agressieve dino’s. Niet echt de basis voor een fijne kinderkamer.

Hippe dinokamer

Bron: Pinterest Bloglovin Isyyspakkaus

Gelukkig is daar ook nog de gulden middenweg. Wat subtieler, maar toch met een hip eindresultaat waar zowel jij als je kleine oogappel blij mee is. Natuurlijk hoef je het wiel niet helemaal zelf opnieuw uit te vinden en hebben we hier wat tips en trics alvast voor je op een rijtje gezet!

Muren

Het eerste wat vast bij je opkomt zijn de muren. Want kies je bij een dinokamer altijd dinobehang? Dat kan, maar hoeft natuurlijk niet. Je zou ook een mooi behang uit kunnen kiezen welke qua stijl en kleur helemaal in jouw smaak is. Op de achterkant teken je dan een immense dino en knipt deze uit. Plak deze op een witte muur (of voor de durfal op een muur met een andere geverfde dan wel behangen achtergrond) en sta zelf versteld van dit ontzettend leuke resultaat. Of kies voor een strook dino behang in plaats van een hele muur.

Hippe accessoires

Een dino-thema creëer je al snel wanneer je op een mooi plankje aan de muur wat dinosaurus speelgoed zet. Of vervang het dekbed door een stoer dino dekbedovertrek. Daarnaast zijn er heel leuke posters, woonaccessoires en knuffels te koop. Neem bijvoorbeeld deze té leuke dino kapstokjes. Maar denk ook zeker eens aan een moderne dino plafond -of hanglamp .

Dino led nachtlampje

Dino nachtlampje van A little lovely compagny

Do it yourself!

Natuurlijk is het ook ontzettend leuk (en soms verrassend simpel!) om zelf wat in elkaar te knutselen voor de dino kamer. Op Pinterest kan je bijvoorbeeld ontzettend leuke ideeën vinden. Zelf zijn wij helemaal weg van de Sew a dino tail en de Dino magneetjes.  Wanneer je zoekt op ‘dinokamer DIY’, vindt je de meest inspirerende ideeën!

 

 

 

Bron: Pinterest Sew a dino tail

Bron: Pinterest Dino magneetjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Voordat je helemaal losgaat in de Wondere Wereld van de Dino’s adviseren we je rustig na te denken welke kant je op wilt. Wat worden de kleuren waar je mee wil gaan werken? Wil je de dinokamer volledig onderdompelen in dino’s of subtielere items plaatsen hier en daar?

Het loont echt de moeite om te investeren in één echt mooi item dat direct de aandacht trekt zoals bijvoorbeeld een dinolamp, welke vaak toch het centrum van de kamer is.

Dino plafondlamp

Dino plafondlamp wit, mint, grijs

Plafondlamp dino mint en wit

Dino plafondlamp mint en wit

 

 

 

 

 

Ook zijn wij groot voorstander om – mits de leeftijd van je kind dat (al) toelaat- de kamer in te richten samen met je kind. Tenslotte moet hij/zij zich er wel thuis voelen en tot rust kunnen komen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er hele leuke dingen op de markt en met een beetje sturing van je kind, maken jullie er een prachtige, hippe, stijlvolle, maar ook spannende en fantasierijke Dinokamer van!

 

Follow us!

PinIt