Babynestje; helemaal van nu, geborgen èn gezellig!

Vanuit Scandinavië is een ontzettend leuke trend komen overwaaien; het babynestje (ook wel cozy nest). Heb jij ze al gespot? Eigenlijk zou je een babynest nog het beste kunnen omschrijven als een soort poezenmandje, maar dan voor je baby.

Mintgroen babynestje

Babynestje Mint

Wat is een babynest?

Een dierenmandje voor je baby…. Dit klink natuurlijk een beetje oneerbiedig, maar dan heb je er wel direct een voorstelling bij. En gelukkig zijn ze verkrijgbaar in kleuren en designs die helemaal horen bij de hippe baby van Nu! Het is een niet zo heel groot, zacht bedje met een opstaande rand, waarin je jouw kindje rustig te slapen of te spelen kan leggen. Het nestje leg je vervolgens in bijvoorbeeld het wiegje, in de box, op de bank of gezellig bij je in bed.

Waar komt een babynest vandaan?

Dit super knusse nest werd in 2003 ontwikkelt in Zweden en wordt daar veelvuldig gebruikt op de babyafdeling van de ziekenhuizen. In de ziekenhuisversie zit een verwarmd matrasje en wordt succesvol ingezet bij met name te vroeg geboren kinderen. Het geeft de baby’s het gevoel dat ze nog in de baarmoeder zitten en gewoon verder kunnen cocoonen.  In de huisversie zit geen verwarmingselement, maar bereikt het nestje wel een zelfde soort doel : warmte, geborgenheid en gezelligheid. Het is dan ook niet voor niks dat ze in Zweden worden aangeraden door verloskundigen en kraamverzorgers.

Het is namelijk nogal wat wanneer je negen maanden veilig en geborgen in een baarmoeder hebt gezeten en dan ineens helemaal alleen in een wiegje moet slapen of in een grote box te spelen wordt gelegd. Jij als moeder wil je baby natuurlijk eigenlijk ook liever altijd dicht bij je, maar je hebt ook wel eens je handen vrij nodig. Het baby nestje biedt dan uitkomst en kan de overgang van mama’s buik naar de grote buitenwereld overbruggen. Ideaal! En als je baby’tje in slaap valt, kan je het babynest gemakkelijk verplaatsen. Zo kan je het ook aanleren om in zijn eigen ruimte te slapen.

Als je kleine gewend is aan het slapen in het babynest, kan je deze ook super makkelijk meenemen naar elders om daar te gebruiken als bedje of box . Je hoeft je dan geen breuk te tillen aan allerhande zware attributen én je kindje kan je altijd neerliggen in het voor hem herkenbare babynestje.

Hoe gebruik je een babynest?

Een babynest gebruiken is niet ingewikkeld. Zet het nestje op een vlakke ondergrond. Met het stelkoord kan je het nest verkleinen en ontstaat er een soort van druppelvorm. Plaats de voetjes van je kindje altijd aan de kant van het stelkoord en het hoofdje bovenaan bij de ronding.

Voordat je het babynest voor de eerste keer gaat gebruiken, is het handig om het een nachtje bij jezelf in bed te nemen. Zo krijgt het jouw vertrouwde geur en zal je baby het snelst gewend raken aan deze nieuwe, vertrouwde plek.

Een babynest kan meestal gewoon in de was. Je kan natuurlijk wel een hydrofiele luier gebruiken tussen de baby en het babynestje om de wat kleinere vlekken snel en makkelijk te verschonen. Wanneer je het nestje wast, duurt het namelijk wel even voordat het droog is en verdwijnt ook de vertrouwde geur weer, zodat het kan zijn dat je kindje weer even moet wennen.

Daarnaast is het advies wel dat het nestje altijd onder toeziend oog van een volwassene gebruikt moet worden. Zeker als je kindje gaat draaien, moet er altijd een oogje in het zeil gehouden worden.

Waar te koop?

Yes, het babynest is de absolute musthave van dit moment. Daar zijn we wel over uit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hippe kleuren en designs. Ze zijn bij verschillende verkooppunten te koop.  Als je een beetje handig ben, maak je er zelf eentje. Op internet zijn veel patronen en ideeën te vinden.

Ben je niet zo handig en wil je daarnaast zeker weten dat de stof en vulling van lucht doorlaatbaar materiaal zijn gemaakt en dat de koorden goed kunnen worden weggewerkt? Shop dan nu je hippe Babynest bij Dreumes enZo.

Veren babynestje

Babynestje feather mint grijs wit

 

Disclaimer: het algemene slaapadvies is om baby’s in een eigen bedje, op de rug te laten slapen. Het is aan de ouders zelf om de keuze te maken om af te wijken van dit advies. Zorg er voor dat onder geen beding je kindje onder een laken of dekbed kan komen als het bij je in bed ligt in het babynestje.

 

 

 

 

Verder kun je het nestje ook vinden bij:

Babypark

 

Follow us!

PinIt