De baby komt…

Met de komst van een baby komt er ook een hele waslijst aan benodigdheden kijken.
Van aankleedkussen tot zoogcompressen tot babyshampoo, alles moet in huis zijn.

Gelukkig zijn er tal van sites die een handige lijst al voor je samengesteld hebben, en kun je met een boodschappenlijst vrolijk op pad. Of je kruipt in je favo zwangerschapskleding achter de laptop, kopje thee erbij en je gaat op virtuele ontdekkingsreis in de wereld die baby heet. Op het gebied van textiel kunnen wij absoluut de zachte producten van Jollein aanbevelen.

Jollein verzorging

Als ervaringsdeskundigen (zelf heb ik een drieling van inmiddels 7 jaar) zijn wij erg fan van de producten van Jollein. Zij bieden een uitgebreid assortiment in hydrofiele luiers, doeken, badcapes, aankleedkussenhoezen en ledikantlakens en ledikantdekens. Al hun producten worden gemaakt van het zachtste katoen.
Zij hebben een heerlijke basiscollectie en daarnaast komen ze elk jaar met een nieuwe collectie met hippe, trendy dessins.

Het leukst is het om de hele uitzet op elkaar af te stemmen. En juist leuk om in 1 kleur verschillende dessins te combineren. Dus bijvoorbeeld van Jollein de mintgroene hydrofiele luiers uilen met de mintgroene clouds doeken.

Zeker in deze tijd van het jaar kan het moeilijk zijn om te bepalen waar je je kleintje in of onder laat slapen. Ze kunnen immers nog niet aangeven of ze het (te) warm of koud hebben.

Jollein hydrofiele doek

Hydrofiele doek wolken

TOG-waarde

Tegenwoordig geven de meeste fabrikanten van dekens etc een TOG- waarde aan hun producten. Op de site van Jollein staan de waardes, ik heb ze hieronder gekopieerd voor je, altijd handig om een printje in de commode te leggen.

Wat is een TOG-waarde? TOG-waarde is een aanduiding voor de isolatiewaarde van textiel. Hoe hoger de TOG-waarde, des te hoger de warmte- en isolatiewaarde van het materiaal.

Gemiddelde TOG-waarde voor bedtextiel in de babykamer 0,5 tog – kamertemperatuur:  boven de 26 °C  (alleen luier gebruiken) 1,0 tog – kamertemperatuur: 23 – 24 °C  (luier met laken of luier met romper) 2,0 tog – kamertemperatuur: 20 – 22 °C (babydeken met laken en evt. romper) 2,5 tog – kamertemperatuur: 16-19 °C  (slaapzak, babydeken met laken of overtrek en evt. romper)

 

Follow us!

PinIt