Waar blijft de lente?

Zo ergens aan het einde van januari troost ik mezelf met de gedachte dat het mooie weer over een maand of twee toch echt wel zal beginnen. Meestal zitten we dan ergens in griepfase 3.0 van het seizoen en kan je geen nies meer horen zonder bang te zijn dat de volgende epidemie weer uitbreekt. Je bent toe aan lente…

En dan wordt het maart, het wordt april, en uiteindelijk ook mei, en natuurlijk, er zijn echt wel wat lekkere lente dagen geweest, soms zelfs in het weekend, zodat je ervan kon genieten. En ja, er was zelfs bijna één hele week mooi weer. Maar toch he, toch lijkt de lente maar moeilijk op gang te komen.

Heb je een lekkere zaterdag in de tuin gezeten, de barbecue was aan, het lome gevoel van net dat ene wijntje teveel was best lekker, en dan die lieve kids…

De ene waterballon na de andere spatte uit elkaar, en nee het is niet erg als je papa en mama zeiknat spuit met je waterpistool, lekker juist! Rode verhitte koppies, doodmoe en voldaan naar bed, de eerste lekkere kleur op de witte wintersnoetjes.

lente barbeque

Heerlijk buiten eten

 

Maar het is Nederland en hier duurt deze heerlijkheid slechts een paar dagen. Dus zit je zomaar een paar dagen later weer binnen, kop thee want brr.. wat is het weer fris, en dan kinderen die zich sneller vervelen dan normaal.

Wat ga je dan doen? De ballenbak heb je nu wel gezien de afgelopen maanden, de speeltuin is blubberig.

 

DIY met de kinderen

Op Pinterest vind je super veel leuke DIY ideetjes die je kan gaan maken, en die dan klaar zijn als je wél weer de tuin in kan! Dus trek toch even een wat warmere jas aan en ga even het strand op als dat in de buurt is, of zoek een leuk bos of park. Ten eerste is de beweging en frisse lucht goed voor je lentedip, en je vind er geschikte materialen om de leukste werkjes te knutselen om je tuin te pimpen voor de zomer.

diy schelpen potje

Waxine lichtje met schelpen

Geen zin om te zoeken? Op de Pinterest van Hippe Kamer enzo verzamelen we de leukste DIY ideeën voor je.

 

Follow us!

PinIt