Een praktische en sfeervolle keuken creëren; hoe doe je het?

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen, de keuken wordt steeds meer een onderdeel van de woonkamer. Waar de keuken vroeger alleen voor praktisch gebruik bedoeld was, is de keuken nu een onderdeel van het leefgedeelte van een huis. Om deze trend te volgen dienen er wel een aantal dingen worden aangepast in de keuken. Daarom een aantal tips op een rijtje om een sfeervolle woonkamer te creëren.

Verbind de keuken met de rest van het huis

Wanneer je daadwerkelijk een woonkeuken wilt maken is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de keuken mooi overloopt in de rest van het huis. Stem de kleuren van de keuken en de woonkamer op elkaar af, hierdoor creëer je eenheid. Ook is het leuk om een aantal items uit de woonkamer terug te laten komen in de keuken.

Creëer een zit/werk ruimte in de keuken

Om een woonkeuken te creëren dient de keuken te beschikken over een plek waar je kunt zitten. Een voorbeeld hiervan is het keuken blad verlengen om zo een bar te maken. Met een paar bar krukken kan er prima gezeten worden aan het keukenblad. Ook hoeft degene die moet koken zo nooit alleen meer te koken. Door meubelwielen te plaatsen onder de bar krukken, kun je deze krukken in meerdere ruimtes gebruiken. Ook blijft de vloer beschermd tegen krassen met deze simpele aanpassing.

Warme materialen maken sfeer

Wie in de keuken wilt ‘leven’ moet zich hier wel thuis voelen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste materialen gebruikt. Over het algemeen zorgt hout voor een warm uiterlijk, onbewerkt hout past mooi bij de meeste, moderne keukens. Ook kun je houten accenten gebruiken in meubels zoals een plankje of een fruitschaal. Tevens kan een tapijt sfeer aanbrengen in de keuken.

Follow us!

PinIt