Ouderwetse gezelschapsspellen in een nieuw jasje.

Bordspellen; wat is er nou gezelliger dan heerlijk ouderwets een bordspel uit de kast te halen en een spelletje te gaan doen met de kinderen?
Even echt aandacht voor elkaar. Televisie uit, Ipad weg en aan tafel van elkaar genieten door een bordspel te spelen. Kinderen vinden dit moment van echte aandacht vaak heerlijk en van een spelletje doen kan je ook nog veel leren. Hoogste tijd dus om gezelschapsspellen eens wat aandacht te geven in een blog!

Gezelschapsspellen spelen met kinderen

Als ik eerlijk ben, schiet het er hier wel eens bij in. Gezellig samen een spelletje doen met de kinderen. Terwijl het juist ontzettend leuk is natuurlijk. Naast de gezelligheid die bij een bordspel komt kijken, is samen een spelletje doen ook nog eens hartstikke leerzaam. Wanneer je van jongs af aan spelletjes doet die geschikt zijn voor de leeftijd van je kind, zal je verbaast zijn wat het bijdraagt aan zijn ontwikkeling. Zo leert je kind onder andere op zijn beurt te wachten, omgaan met winnen of juist verlies, situaties inschatten, vooruit denken, tellen en vaak zelfs al een beetje rekenen. Daarnaast kunnen kinderen de pure aandacht van papa en/of mama die nodig is bij een bordspel vaak heel erg waarderen.

Lees ook: Roze houten speelgoed; klassiek en prachtig.

Bordspel in een nieuw jasje

Hoogste tijd dus om de televisie of Ipad uit te zetten. Een lekkere pot thee of kan limonade te maken en de bordspellen op tafel te toveren. Misschien heb je ze zelf nog wel liggen. Uit je ouderlijk huis meegekregen Mens-Erger-Je-Niet of the good old Ganzenbord. De spelborden misschien zelfs wel met plakband aan elkaar gezet en missende pionnetjes of dobbelstenen. Heerlijk retro, maar helemaal niet nodig. Djeco heeft namelijk geweldige ouderwetse bordspellen in een nieuw jasje. En ze zijn leuk! Qua uiterlijk misschien en tikkeltje anders dan je misschien gewend bent, maar juist daardoor super gaaf. Juist door kleine aanpassingen ook geschikt voor de wat jongere speler. Kijk maar eens:

Djeco Ludo & Co Junior

Djeco Ludo & Co spelkoffertjeDit leuke koffertje van Djeco bevat Mens-Erger-Je-Niet en Ganzenbord. Djeco Ludo & Co Junior wordt geleverd in een handige draagbare koffer en is speciaal aangepast voor kleinere kinderen. Dit houdt in dat het een versimpelde versie van het volwassen spel Mens erger je niet en Ganzenbord is, waardoor een kind van ongeveer 3 jaar al veel plezier zal hebben in het spelen van deze spellen. In deze doos een keerbaar bord, pionnen en een dobbelsteen. Het bord is uitgevouwen 27×27 cm en het spelen duurt ongeveer een kwartier. Tijd dus om meerdere spelletjes te doen en niet eindeloos te wachten tot de finish daar is. Geschikt voor kinderen vanaf 3 tot ongeveer 6 jaar. De spelletjes laten zich weer makkelijk opruimen in het koffertje en is daar het handige hengsel makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Djeco spellendoos met 12 spellen

Djeco spellendoos met 12 spellenIs je kindje al iets ouder, of wil je wat meer keuze? Kijk dan eens naar deze Spellendoos van Djeco.  De Djeco Spellendoos met 12 verschillende spellen in één doos! In deze spellendoos zitten maar liefst 12 verschillende spellen voor kinderen vanaf 4 jaar. Alle spellen zijn mooi en kleurrijk vormgegeven. Hierdoor motiveren ze het enthousiasme om een spelletje te spelen en het ziet er ook gewoon nog eens heel gezellig uit. In de Djeco Spellendoos vind je de volgende spellen:
Bordspellen: ganzenbord, mens erger je niet, slangen en ladders en tic tac toe.
Kaartspellen: memory en lotto/bingo.
Dobbelspelen: yam junior, het huis, vlooienspel, azen en yathzee.
De spellen zitten verpakt in een handige opbergdoos met een duidelijke speluitleg bij elk spel en een scoreboekje om de punten bij te houden.

Dit zijn maar 2 spellendozen die we er even uitgepakt hebben voor je. Enthousiast geworden? Djeco heeft nog veel meer gezelschapsspellen in haar collectie en allemaal even prachtig om te zien en fantastisch om te spelen. Leuk om voor je eigen gezin te kopen, maar zeker ook een succesvol cadeautje om te geven!

Lees ook: Djeco Ludo park spellen voor 2 jaar

Follow us!

PinIt