Wat te doen als je buitengesloten bent?

Er is niets vervelender dan jezelf buitensluiten! In het bijzonder, omdat je doorgaans niet zelf voor een oplossing kunt zorgen. Mogelijk ligt er nog een sleutel bij de buren, of komt je partner over een uurtje terug van het werk. Toch vormt ook dit niet altijd de oplossing voor een buitensluiting. Denk bijvoorbeeld aan een afgebroken sleutel, een bevroren cilinder, een kapot slot door vandalisme of een poging tot inbraak, enzovoorts. In dergelijke situaties doe je er verstandig aan om professionele hulp in te schakelen. Het voorkomt dat je fraaie deur verder beschadigt! Het ingooien van een ruitje om bij je woning naar binnen te komen is niet meer van deze tijd en daarbij een dure optie.

Slotenmaker met spoed langs laten komen 

Ben je buitengesloten? Schakel hulp in van een spoedslotenmaker! Een spoedslotenmaker staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar om de helpende hand te bieden bij een buitensluiting. Steeds meer slotenmakers bieden een dergelijke spoedservice aan. Op de website van een slotenmaker bij jou in de buurt vind je hier meer informatie over! De ervaring die een slotenmaker heeft, maakt dat deze de deur in veel gevallen schadevrij voor je open kan maken.

Zelf een deur proberen open te maken 

Het kan voorkomen dat je deur nog niet op slot zit. Bijvoorbeeld doordat je de sleutel bent vergeten, maar de deur al wel hebt dichtgetrokken. In zo’n situatie kun je zelf een poging wagen om de deur te openen. Dit doe je door te flipperen! Voor flipperen heb je een dun plastic pasje nodig, welke je tussen de deur en het deurkozijn kunt zetten. Beweeg het pasje vervolgens heen en weer, terwijl je zachtjes tegen de deur duwt. Als het je lukt om het slot met het pasje in te duwen, zal de deur zich openen. Let wel, dit toont direct aan hoe belangrijk het is om de deur op slot te draaien.

Follow us!

PinIt