Dit is de beste beveiliging voor jouw huis!

Een woning beveiligen tegen inbrekers kan best lastig zijn! Wat werkt het beste, wanneer je ongewenste gasten buiten je woning wilt houden? Is het verstandig om de sloten op ramen en deuren eens per vijf jaar te vervangen? Moet je naast een goed slot wellicht ook een camera gebruiken aan de gevel? In dit artikel vind je enkele handige tips, die jou helpen om van je woning een veilig thuis te maken! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je partner, kinderen en huisdier.

Begin bij het juiste hang- en sluitwerk 

Het gebruik van kwalitatief goed hang- en sluitwerk is een belangrijke eerste stap in het beveiligen van je woning. Onder goed hang- en sluitwerk verstaat men sloten die voorzien zijn van een keurmerk. In de meeste gevallen zal dit het SKG-keurmerk zijn. SKG is een onafhankelijke stichting, welke de sloten keurt op de weerstand die zij bieden aan de meest gebruikte inbraakmethoden. Denk bijvoorbeeld aan kerntrekken of lockpicking. Ook de klopsleutelmethode is een populaire inbraakmethode. Een slotenmaker zal aanraden om voor een slot met twee of drie SKG-sterren te kiezen.

Tip: kies niet alleen op je deur voor een goed slot, maar beveilig ook je ramen met degelijke sloten. In het bijzonder ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp!

Combineer sloten met een camerasysteem 

Naast een goed slot, is ook een camerasysteem geen overbodige luxe. Hierin heb je verschillende opties. Ga je voor de moderne camera in de deurbel? Kies je voor een duur camerasysteem welke de opnames opslaat? Neem je een goedkope dummy camera? Een dummy camera lijkt net echt, maar slaat de beelden niet op. Voordeel hiervan is dat je inbrekers afschrikt, zonder honderden euro’s uit te hoeven geven. Nadeel hiervan is logischerwijs dat je een inbreker minder makkelijk terugvindt.

Follow us!

PinIt