Tips om zorgeloos te verhuizen tijdens je zwangerschap

Wanneer je in verwachting bent en je wilt of moet tegelijkertijd verhuizen kan dat soms een lastige opgave zijn. Sommige dingen kan of mag je niet uitvoeren en daar moet je dan rekening mee houden of een oplossing voor verzinnen. Wanneer je deze tips gebruikt heb je ook met een zwangerschap een zorgeloze verhuizing.

Bepaal de grens

Omdat je niet alles kan en mag doen wanneer je zwanger bent, is het belangrijk dat je aan het begin van je verhuizing daar al duidelijke afspraken over maakt. Zo is het belangrijk dat je niet te enthousiast aan de kleine klusjes gaat beginnen, want het begint vaak klein en je gaat steeds aan grotere klussen beginnen. Vermeid vooral het tillen van spullen, dit zorgt namelijk voor veel spanning rond de buik en de bekken.

Doe de bijzaken

Wanneer je zwanger bent is het verstandig om niet te veel zwaar werk te doen en niet te tillen, maar dat betekent niet dat je meteen nutteloos bent bij een verhuizing. Zorg bijvoorbeeld dat de boodschappen gedaan zijn zodat je de koffie en thee tijdens de pauze kan verzorgen. Wat ook erg gewaardeerd wordt is een lekkere lunch voor tijdens het harde werk. Je kan ook alvast gaan kijken bij winkels voor de decoratie en nieuw meubilair voor in het nieuwe huis.

Besteed je verhuizing uit

Je kan niet alles doen tijdens je zwangerschap ook al wil je dat heel graag wel. Het is dus ook geen overbodige luxe om vrienden en familie te vragen bij het helpen van je verhuizing. Je kunt ook je verhuizing uit te besteden bij een verhuisbedrijf, zo heb jij meer rust en tijd voor de bevalling zelf. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn voor het uitbesteden van je verhuizing.

Follow us!

PinIt